Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde

de Constelatialeu in Porc, 19 Mar 2016 | 4488 vizualizari

 

Pentru ca si deoarece ne-am amenajat o sala de antrenamente la gradina, avem o multime de aparate, greble, sape, cazmale, tarnacoape si multe altele....si pentru ca ne-am extenuat aveam nevoie de intremare rapida si am apelat la leguma noastra favorita.....si cum usturoiul ala verde crud ma ispitea, am zis ca merge la fix langa carnita...

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg de spata de porc
  • usturoi verde, foarte crud, sa fie , sa se ajunga
  • sare
  • piper
  • 1 pahar cu vin alb
  • 300 ml suc de rosii
  • 50 + 50 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde:

Bucata de spata o portionam, apoi presaram sare si prajim in ulei incins fiecare bucata, cat sa s erumeneasca pe o parte si pe alta. Apoi asezam bucatile intr-un vas de ceramica, presaram piper , turnam paharul de vin, acoperim vasul cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca 1 ora.

Cat sta la cuptor spata, ne apucam sa curatam usturoiul, care este o adevarata provocare, find foarte crud si subtire trebuie sa ai rabdare sa-l cureti. Dupa ce am curatat usturoiul il spalam bine, apoi il taiem marunt. Incingem 50 ml de ulei in wok , adaugam usturoil si un praf d esare, lsam sa se caleasca putin, cat s as e inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute.

Scoatem vasul din cuptor, scoatem hartia de copt, adaugam sosul si bagam din nou la cuptor cca 40 min.

Am servit cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spata de porc la cuptor si cartofi cu rozmarin